Busy week.
Har haft väldigt mycket för mig senaste tiden, prov jobbat, haft 11 månader med flickan i mitt liv, färdigställt min dessert, fått jobbet på viktorias.
I ella fall kan ju börja med 11 månadersdagen, i onsdags hade då jag o sara 11 månader vi fira de med bio och mys på kvällen väldigt bra dag!

I torsdags var vi iväg lite här o där o gjorde ärende och i fredags så jobba jag första gången på Viktorias, fick stå på kallis, hade 4 desserter, all bar mat och en plankan. Sjukt kul.
Här e lite bilder på desserterna jag jobbar med.
Vitchoklad, päron, citron, mandel.

Hjortron cheesecake.

i ella fall desserten e färdig skriven, kanske någon mer del ska ditt men de kommer i såfall!

Nästa Dessert
Har redan börjat planera min nästa dessert.
Dessa smakerna har jag älskat sen jag varit liten.
Det finns ett speciellt godis som har dess smaker som då är.
Lakrits och hallon skallar!
Jag älskar verkligen hur dessa smaker gifter sig med varandra.
Har kommit med tankar och ideér hur jag ska bygga upp den.
Ser väldigt mycket framimot det!
Hjortron & Choklad
Öppnings Dessert

Hjortron Consommé
4 dl Socker 4 dl Vatten (Sockerlag) Ta sedan Sockerlaget, hjortronen, vinet och citron
1 dl Vit vin saften och mixa i en blender, sila av sen och koka upp
1 msk färskpressad citron saft det igen i 2-4 min.
1 dl Vit vin saften och mixa i en blender, sila av sen och koka upp
1 msk färskpressad citron saft det igen i 2-4 min.
Hjortron Mousse
2 Gelatin Blad Blötlägg gelatinet i kallt vatten. värm hälften av purén
250 g Hjortron Puré med sockeret så det löser upp sig helt. Ta bort
100 g Strösocker kastrullen från värmen och blanda i gelatinet, vänd
185 g vispgrädde sedan försiktigt i resten av purén. Vispa grädden lätt
och blanda den med puré blandningen. Det är jätte
viktigt att puré blandningen inte är för varm. då kan
moussen spricka. Fyll upp i valfri form och frys
moussen.
viktigt att puré blandningen inte är för varm. då kan
moussen spricka. Fyll upp i valfri form och frys
moussen.
Vit Choklad Kräm
300 gram vit choklad Ta en kastrull och häll vattnat i den o låt den koka.
3 dl grädde Använd sedan en bunke och smällt chokladen över
2 dl vatten vatten badet. Samtidigt som du smälter chokladen
kan du koka upp grädden. När grädden kokar och
chokladen är smällt, så vispa ihopa allt och låt det svalna i kyl. När den är kall är det bara att vispa
upp med en elvisp och sedan servera!
chokladen är smällt, så vispa ihopa allt och låt det svalna i kyl. När den är kall är det bara att vispa
upp med en elvisp och sedan servera!
Garnering
Färska Hjortron
Citrus Blommor
Allting färdigt!
Imorgon släpper jag desserten jag har gjort.
Har varit upptagen på senaste och inte hunnit med att färdigställa den.
Men ja, i fredags var jag på jobbet nästan hela dagen.
Hade 80+ gäster bokade på fabriken och knopen.
Var en jävlig kväll men sluta med en öl på kvällen hemma.
Lördagen så var de middag med saras mammas sida.
Var trevligt som fan, blev några glas rött, och helt okej grillbuffé.
åkte sedan hem vid runt 8 och drack en flaska rioja med sara och sedan utgång på TC.
Fruktansvärt tråkigt är TC, måste seriöst vara de sämsta utestället i umeå.
Men vi drog hem vid runt 1 och la oss.
Idag har vi varit runt i Umeå, kollat inredning och annat.
Blir kanske ett lägenhetsköp för våran del.
Kommer bli fett najs!
I alla fall desserten kommer imorgon vid runt 4-6 tiden så de e bara o hålla utkik!

Intervjun
Var idag på intervjun och de kändes som att de gick jävligt bra!
Vi pratade en massa om mat gick igenom för deras nästa krog, Gotthards krog.
I ella fall ska dit och provjobba nästa fredag/lördag.
E så jävla taggad så jag vet inte vart jag ska ta vägen!
Förhoppnings vis lär det nog gå väldigt bra!
De bästa med detta jobb är att det ska vara en fast anställning, har strävat efter ett fast jobb väldigt länge nu tycker jag! och äntligen är de på G!

Sneak Peak

Förberedelserna är pågång!
Hjortron desserten pågång
Blev ringd imorse för att jobba på 5 Knop, restaurangen jag jobbat på sen i maj.
Hade 30 pers 2 rätters ganska soft.
Har för övrigt jävligt pirrigt i magen inför imorgon då jag har en arbets intervju med en av umeås bästa restauranger Viktoria.
Så de känns ju lite pirrigt men men.
Imorgon kommer kajza hit, så imorgon ska vi färdigställa desserten och fota ska bli sjukt kul!
så håll ögonen öppna för imorgon kommer desserten under dagen ! :)

Matlagning på gång
Har precis skrivit färdigt min första dessert jag ska tillaga och fota till helgen.
ska använda mig av hjortron och vit choklad.
första gången jag någonsin tillagar hjortron någonsin, så detta ska bli väldigt spännande.
Kommer komma upp lite bilder då o då nu i veckan när jag förbereder allting för desserten :)
ska använda mig av hjortron och vit choklad.
första gången jag någonsin tillagar hjortron någonsin, så detta ska bli väldigt spännande.
Kommer komma upp lite bilder då o då nu i veckan när jag förbereder allting för desserten :)
