Hjortron & Choklad
Öppnings Dessert

Hjortron Consommé
4 dl Socker 4 dl Vatten (Sockerlag) Ta sedan Sockerlaget, hjortronen, vinet och citron
1 dl Vit vin saften och mixa i en blender, sila av sen och koka upp
1 msk färskpressad citron saft det igen i 2-4 min.
1 dl Vit vin saften och mixa i en blender, sila av sen och koka upp
1 msk färskpressad citron saft det igen i 2-4 min.
Hjortron Mousse
2 Gelatin Blad Blötlägg gelatinet i kallt vatten. värm hälften av purén
250 g Hjortron Puré med sockeret så det löser upp sig helt. Ta bort
100 g Strösocker kastrullen från värmen och blanda i gelatinet, vänd
185 g vispgrädde sedan försiktigt i resten av purén. Vispa grädden lätt
och blanda den med puré blandningen. Det är jätte
viktigt att puré blandningen inte är för varm. då kan
moussen spricka. Fyll upp i valfri form och frys
moussen.
viktigt att puré blandningen inte är för varm. då kan
moussen spricka. Fyll upp i valfri form och frys
moussen.
Vit Choklad Kräm
300 gram vit choklad Ta en kastrull och häll vattnat i den o låt den koka.
3 dl grädde Använd sedan en bunke och smällt chokladen över
2 dl vatten vatten badet. Samtidigt som du smälter chokladen
kan du koka upp grädden. När grädden kokar och
chokladen är smällt, så vispa ihopa allt och låt det svalna i kyl. När den är kall är det bara att vispa
upp med en elvisp och sedan servera!
chokladen är smällt, så vispa ihopa allt och låt det svalna i kyl. När den är kall är det bara att vispa
upp med en elvisp och sedan servera!
Garnering
Färska Hjortron
Citrus Blommor
Kommentarer
Postat av: Polly
Stiligt Daven!
Bra jobbat, sjukt imponerad :3
Postat av: Anonym
Det var en otrolig upplevelse, dessa smaker i denna dessert :)
Trackback