Hjortron & Choklad

Öppnings Dessert
 
 
 
 
 
 
Hjortron Consommé
 
4 dl Socker 4 dl Vatten (Sockerlag)                                    Ta sedan Sockerlaget, hjortronen, vinet och citron
1 dl Vit vin                                                                       saften och mixa i en blender, sila av sen och koka upp
1 msk färskpressad citron saft                                          det igen i 2-4 min.
 
Hjortron Mousse

2 Gelatin Blad                                                                  Blötlägg gelatinet i kallt vatten. värm hälften av purén
250 g Hjortron Puré                                                           med sockeret så det löser upp sig helt. Ta bort
100 g Strösocker                                                              kastrullen från värmen och blanda i gelatinet, vänd
185 g vispgrädde                                                              sedan försiktigt i resten av purén. Vispa grädden lätt
                                                                                      och blanda den med puré blandningen. Det är jätte     
                                                                                      viktigt att puré blandningen inte är för varm. då kan     
                                                                                      moussen spricka. Fyll upp i valfri form och frys
                                                                                      moussen.
 
Vit Choklad Kräm
300 gram vit choklad                                                       Ta en kastrull och häll vattnat i den o låt den koka.
3 dl grädde                                                                      Använd sedan en bunke och smällt chokladen över
2 dl vatten                                                                       vatten badet. Samtidigt som du smälter chokladen
                                                                                      kan du koka upp grädden. När grädden kokar och
                                                                                      chokladen är smällt, så vispa ihopa allt och låt                                                                                              det svalna i kyl. När den är kall är det bara att vispa
                                                                                      upp med en elvisp och sedan servera!       

Garnering
Färska Hjortron
Citrus Blommor

Kommentarer
Postat av: Polly

Stiligt Daven!
Bra jobbat, sjukt imponerad :3

2013-10-21 @ 17:04:26
Postat av: Anonym

Det var en otrolig upplevelse, dessa smaker i denna dessert :)

2013-10-22 @ 18:46:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
© David Knutsson