Imorgon bytar vi meny!
Imorgon kommer vi att byta meny på viktorias!
E sjukt taggad på o få göra nya desserter och förrätter!
Så de lär väl komma upp några nya bilder på mat och kanske något fint recept där ifrån!
Har för övrigt börjat förbereda desserterna nu i december,
och kommer denna eller nästa vecka lägga upp den här!
stay tuned för nu drar jag till jobbet!
1 år
Igår hade jag och min fina flicka ett år tillsammans. Vi började med att hon kom hem vid 6 på kvällen, då jag hade gjort en klassisk löjrom toast med vispad creme fraiche, fin hackad rödlök och smörstekt bröd. Var på systemet tidigare på dagen och leta efter ett vin och fick som förslag att ta ett bubbel som var då Lindeman´s brut cuvée.
Vart sjukt gott och gjorde så toasten inte blev för torr. Efter det blev vi hämtade och skjutsade till Viktorias, där vi drack en liten drink som var gjord på grapefrukt, väldigt gott!
Vi gick vidare mot köksbaren för att äta våran middag då det blev: Grillat sidfläsk från vindeln till apitretare, hummerrisotto med pilgrimsmussla och marulkskind till varmrätt och crema catalana med blodapelsinsorbet, var lite som en cremé brúlle. Vi var väldigt nöjda efter detta så vi for hem och drack lite vin och sedan gick till sängs!






United Kingdom Pudding
I med att jag inte har haft tid att göra desserten med hallon och lakrits så tänkte jag att jag kunde lägga upp en dessert vi har på menyn på Viktorias.
8 Pers
United Kingdom Pudding
120g smör
20g skirat smör
200g råsocker
100g Self Raising flour
4 st ägg
0.75 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 trache Sirap
Ha allting rumstempererat.
20g skirat smör
200g råsocker
100g Self Raising flour
4 st ägg
0.75 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 trache Sirap
Ha allting rumstempererat.
Vispa smör och råsockeret poröst, tillsätt skirat smör försiktigt. låt vispas 1-3 min.
Ha i ett ägg åt gången ungefär 1-2 mins mellanrum, ta sedan av och häll allt i en bunke och sikta alla torra ingredienser så som bakpulver salt och möjlet. Passera smeten. Plasta formar och häll trache i botten och häll sedan smeten över ha ungefär halv centimeter till toppen och plasta sedan ordentligt över puddingen 1-4 gånger . Ha in den i ungnen på 95 Grader halvfläkt i 110 min. Ta sedan ut och låt svalna ungefär i 30-50min skär också hål i plastet så att den får ut ångan. Skär sedan försiktigt upp dem och servera.
Ha i ett ägg åt gången ungefär 1-2 mins mellanrum, ta sedan av och häll allt i en bunke och sikta alla torra ingredienser så som bakpulver salt och möjlet. Passera smeten. Plasta formar och häll trache i botten och häll sedan smeten över ha ungefär halv centimeter till toppen och plasta sedan ordentligt över puddingen 1-4 gånger . Ha in den i ungnen på 95 Grader halvfläkt i 110 min. Ta sedan ut och låt svalna ungefär i 30-50min skär också hål i plastet så att den får ut ångan. Skär sedan försiktigt upp dem och servera.
Ett litet tips från mig är att vispa allting väldigt mycket och länge de kommer löna sig för att kakan sjunker gärna ihopa och blir pankaka istället för att bli en fast pudding.
Kolasås
250 g socker
250 g glukos
75 g smör
400 g grädde
0.5 dl jim beam burbon
250 g glukos
75 g smör
400 g grädde
0.5 dl jim beam burbon
Koka socker och glukos till en karamell tillsätt sedan smör när smöret är smällt tillsätt grädde och låt det koka ihopa. När det är ihopa kokt tillsätt jim beamen och ställ åt sidan till den svalnat. Värm upp innan servering.
Vaniljglass
2 vanilj stänger
500g grädde
500g mjölk
150g ägggula
150g socker
1.5 gelantinblad
500g grädde
500g mjölk
150g ägggula
150g socker
1.5 gelantinblad
koka mjölk, grädde och vaniljen. vispa ägg och socker. slå sedan grädd/mjölken över äggsmeten, sjud till 87 grader, Sila. Låt stå över natten, kör sedan i glassmaskin till en fast konsistens!


Såhär ser dem ut när dem är plastade på ovan sidan, hade dock ingen bild på när jag plastat insidan på puddingen.

Såhär ska de se ut när de är färdiga, glöm inte o skära några hål i plastet så att den får in luft och ångan försvinner.

Här är puddingen med vanilj glass. Kola såsen är apart.
ganska borta? nej
Nej jag har inte dött!
Jag lever!
Har bara inte haft tid med bloggen.
Har för övrigt jobbat som fan och varit i Stockholm i helgen!
Såg Avatar, Five finger death punch, och Avenged Sevenfold.
Var en sjukt bra helg med andra ord!
Har jobbat lunch denna vecka på viktoria väldigt lungt!
- Här är lite bilder, på saker som hänt senaste tiden!



Desserten kommer dock bli lite sen kommer inte ha riktigt tid o göra den förens till december men kommer att lägga upp 3 desserter den månaden en hallon & lakrits, en jul dessert och en nyårs dessert!