Björnbär och choklad
Ny dessert!
Tog lite tid dock.
i ella fall här är den!

Vi kan ju börja med varför jag valde just syltburken?
Jo som sagt ville pröva på något annat, och ville få mina gäster att bli lite fångade i burken blev fruktansvärt nöjd med uppläget!
Recept:
Björnbärspannacotta
2 dl Björnbärspuré
2 dl Grädde
2 msk Strösocker
2 Gelantin
0.5 Vaniljstång
Björnbärsgelé
1 dl Björnbärspuré
5 g agar agar
Koka upp björnbärspuré, tillsätt agar agar pulvret och vispa ihopa. häll sedan purén över björnbärspannacottan och kyl.
Choklad smulor
130g Smör
100 g Mjöl
25g maizena
25g kakao
80g mandelmjöl
5g flingsalt
130g strösocker
Blanda allt i en matberedare med en vinge. kör tills degen går ihop. strö ut smulorna på ett bakplåtspapper och grädda på 180 grader ca 10-12min häll dem sedan på björnbärsgelén och lite på moussen när den är äggad.
Chokladmousse
3 dl grädde
100 gram choklad
koka upp grädde, hacka chokladen. Vispa ner chokladen och kyl i 1 timme. Vispa sedan upp den hårt och ägga den över chokladpulvret.
Detta är inte en riktig chokladmousse bara ett lätt sätt att göra en liknande på.
Dekoration
Färska Björnbär.
Sjukt besviken!
Blev sjukt besviken när inte sofie vann dessertmästarna.
Trodde hon hade det.
Men ja tyckte fortfarande hon var sjukt mycket bättre.
Aja imorgon efter jobbet ska jag börja laga min dessert jag ska göra o fota innan den 20onde
Det skulle ju vara en hallon / lakrits dessert det ända som hände var att allt jag gjorde hann bli dåligt innan jag fick tummen ur röven, men denna kommer bli ungefär lika dan bara lite små sjusteringar. menmen imorgon kommer bilder på lite saker på den!
ny meny och annat
I onsdags byta vi meny på Viktoria!
Var sjukt peppad och dessa desserter och förrätter fick jag:D
Sotad lax & löjrom

Detta är då:
Kalix löjrom, Sotad lax, äggulekräm, pepparrot, brynt smör, citronet, äpple, torkade brödsmulor, vatten krasse och dill.
Death by Chocolate

Detta är då:
Choklad anslag, choklad bavaroise, choklad spegel, blomjord (choklad jord), yoghurt maräng, hallon och mjölkchoklad sås, vit choklad sorbet och krasse
Glace au Four

Detta är då:
Mandelbotten, hjortronparfait, hjortroncolie, hjortron, rostad mandel, schweizisk maräng, citron te sorbet och krasse.
Blodapelsin & vanilj

Detta är då:
Vanilj pannacotta, brynt smör pulver, rostade hasselnötter, blodapelsin gele, blodapelsinsorbet, inlagd blodapelsin i jul kryddor och krasse.
I torsdag så fick jag ett ryck o köpa piggvar! blev saffron och jul kryddskokt sjukt gott! och på benen koka jag fond!


Såhär blev det!

Idag fick jag hem yttligare massa ren ben och håller just nu på o koka ännu mera fond!
