United Kingdom Pudding

I med att jag inte har haft tid att göra desserten med hallon och lakrits så tänkte jag att jag kunde lägga upp en dessert vi har på menyn på Viktorias.
 
8 Pers
United Kingdom Pudding
 
120g smör
20g skirat smör
200g råsocker
100g Self Raising flour
4 st ägg
0.75 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 trache Sirap
Ha allting rumstempererat.

Vispa smör och råsockeret poröst, tillsätt skirat smör försiktigt. låt vispas 1-3 min.
Ha i ett ägg åt gången ungefär 1-2 mins mellanrum, ta sedan av och häll allt i en bunke och sikta alla torra ingredienser så som bakpulver salt och möjlet. Passera smeten. Plasta formar och häll trache i botten och häll sedan smeten över ha ungefär halv centimeter till toppen och plasta sedan ordentligt över puddingen 1-4 gånger . Ha in den i ungnen på 95 Grader halvfläkt i 110 min. Ta sedan ut och låt svalna ungefär i 30-50min skär också hål i plastet så att den får ut ångan. Skär sedan försiktigt upp dem och servera.
Ett litet tips från mig är att vispa allting väldigt mycket och länge de kommer löna sig för att kakan sjunker gärna ihopa och blir pankaka istället för att bli en fast pudding.
 
Kolasås
250 g socker
250 g glukos
75 g smör
400 g grädde
0.5 dl jim beam burbon

Koka socker och glukos till en karamell tillsätt sedan smör när smöret är smällt tillsätt grädde och låt det koka ihopa. När det är ihopa kokt tillsätt jim beamen och ställ åt sidan till den svalnat. Värm upp innan servering.
 
Vaniljglass
 
2 vanilj stänger
500g grädde
500g mjölk
150g ägggula
150g socker
1.5 gelantinblad

koka mjölk, grädde och vaniljen. vispa ägg och socker. slå sedan grädd/mjölken över äggsmeten, sjud till 87 grader, Sila. Låt stå över natten, kör sedan i glassmaskin till en fast konsistens!
 
 
Såhär ser dem ut när dem är plastade på ovan sidan, hade dock ingen bild på när jag plastat insidan på puddingen.
Såhär ska de se ut när de är färdiga, glöm inte o skära några hål i plastet så att den får in luft och ångan försvinner.
Här är puddingen med vanilj glass. Kola såsen är apart.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
© David Knutsson