Björnbär och choklad

Ny dessert!
Tog lite tid dock.
 
i ella fall här är den!
 
Vi kan ju börja med varför jag valde just syltburken?
Jo som sagt ville pröva på något annat, och ville få mina gäster att bli lite fångade i burken blev fruktansvärt nöjd med uppläget!
 
Recept:
Björnbärspannacotta
2 dl Björnbärspuré
2 dl Grädde
2 msk Strösocker
2 Gelantin
0.5 Vaniljstång
 
Björnbärsgelé
1 dl Björnbärspuré
5 g agar agar
Koka upp björnbärspuré, tillsätt agar agar pulvret och vispa ihopa. häll sedan purén över björnbärspannacottan och kyl.
 
Choklad smulor
130g Smör
100 g Mjöl
25g maizena
25g kakao
80g mandelmjöl
5g flingsalt
130g strösocker
Blanda allt i en matberedare med en vinge. kör tills degen går ihop. strö ut smulorna på ett bakplåtspapper och grädda på 180 grader ca 10-12min häll dem sedan på björnbärsgelén och lite på moussen när den är äggad.
 
Chokladmousse
3 dl grädde
100 gram choklad
koka upp grädde, hacka chokladen. Vispa ner chokladen och kyl i 1 timme. Vispa sedan upp den hårt och ägga den över chokladpulvret.
Detta är inte en riktig chokladmousse bara ett lätt sätt att göra en liknande på.
 
Dekoration
Färska Björnbär.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
© David Knutsson